image

Bradley indicator of siderograph

Hoe voorspelt een astroloog?

bradley indicator siderograph


Click op de afbeelding voor een grafische voorstelling van de Siderograph
Een van de theorieen in verband met astrologie is dat je een combinatie van standen moet maken om tot een juiste voorspelling te komen. Deze theorie is bedacht door Donald Bradley in de jaren 40 van de vorige eeuw. De officiele naam voor deze indicator luidt: bradleys siderograaf of op zijn engels siderograph. Deze bradley indicator is zo populair dat hij is opgenomen in de Omega TradeStation Suite en op het net wordt aangeboden als de cyclus analyse van b.v. de AEX.

 
 
image

Efemeride methode

Bradley gebruikte de Standaard Astrologie, althans de westerse variant ervan om keerpunten in de markten te voorspellen. Daartoe gebruikte hij de hoeken van Ptolomaeus met de erbij behorende vooroordelen over goede en slechte hoeken. Hij verzamelde alle hoeken die op een bepaalde dag gevormd werden, gaf ze ieder een eigen numerieke waarde, telde die bij elkaar op en verkreeg zo de waarde van de siderograph of bradley indicator.

Er is veel onderzoek gedaan naar de trefzekerheid van deze indicator en zoals steeds als het om claims gaat uit de astrologen hoek, zijn de fantastische "resultaten" niet in overeenstemming met de werkelijkheid. Toch is de theorie van Donald Bradley heel interessant, zoals blijkt uit de afbeelding die weergeeft wat het resultaat is bij toepassing op de AEX in 2010 - 2011.
 
 
image

Handelen met deze indicator?Het is duidelijk dat deze indicator niet kan worden gebruikt om er een trefzeker handelssysteem mee te bouwen. Dat komt door het volgende:
  1. De indicator vindt slechts enkele cyclische keerpunten, niet alle. [ 4 van de 12 op de afbeelding ][
  2. De indicator geeft niet aan of het voorspelde keerpunt een top of een bodem wordt.
  3. Althans: de indcator geeft het wel aan [ zie rode en blauwe lijnen: rood = dalen ], maar dit gedeelte van de voorspelling klopt niet.


 
 
image

En dat wil zeggen?

Kunnen de gegevens die Bradley gebruikte worden uitgebreid en bijgesteld op grond van historische correlaties tussen efemeride standen en cyclische keerpunten in bij voorbeelde AEX? Wie kan programmeren kan deze uitbreidingen aanbrengen. Dat heb ik dan ook gedaan over de correcte gegevens van van 10 jaar en kom nu tot de volgende omkeerpunten voor 2016 bij voorbeeld:

Januari 5
Februari 1, 3, 6
Maart 11
Mei 10, 11, 25
Juni 1, 4
Juli 1, 5
Augustus 5, 8
September 28
October 19
November 26, 28, 29
December 28Cyclische keerpunten in de AEX in 2016Januari 4, 21
Februari 1,12
Maart 21
April 8, 21
Mei 19, 31
Juni 16, 24, 29
Juli 27
Augustus 4
September 8, 15
October 26
November 7, 28
December 5 
image

Bruikbaar?Dit laat slechts 1 conclusie toe.

Het is duidelijk dat de Bradley indicator niet kan worden verbeterd en gebruikt om er een trefzeker handelssysteem mee te bouwen. Dat komt door het volgende:

  1. Er is geen consistent verband tussen de voorspelde omkeerdata en financiele cycli.
  2. Slechts 1 dag is correct, neemt men 1 dag speling dan zijn er 3 corect van de 20.


image

Wat krijgt u hier?

Hier bied ik gratis alle informatie aan die in die gigantisch dure cursussen - de nieuwe kleren van de keizer - aan de belegger wordt aangereikt.

Wat een belegger moet doen om met astrologie te werken en dan toch geld te verdienen, laat ik zodoende hier zien. Ik laat niet zien hoe astrologie moet worden toegepast. Wie mijn know how wil gebruiken om op consistente wijze geld te verdienen op de beurs verwijs ik naar mijn adviezen.