t

AEX Cyclus Venus Uranus geocentrisch

Wat is betrouwbaar?
 
image Orde aanbrengen in de idiote hoeveelheid claims in verband met astrologie en de beurs.
Cyclus venus uranus


Click op de afbeelding voor een grafische voorstelling van de cyclus VE UR


Venus draait om de zon 61% van een jaar tijd (365 dagen) ofwel 225 dagen. (225 is een belangrijk getal in de Gann analyse omdat het is samengesteld uit twee belangrijke grondgetallen, namelijk: 180 + 45 = 225.

Venus en de Zon hebben samen een Fibonacci relatie, namelijk 0.618, de gulden snee. (225 dagen ligt ook in de buurt van de Fibonacci breuk 2.236!).

Uranus draait om de zon 84 jaar (Gann getallen 7 x 12).

Dus? Ja dus wat? Volgt hier nu uit dat de cyclus van Venus en Uranus moeten leiden tot een betrouwbare manier van voorspellen? Hoezo? Vanwege het feit dat ik wat getalen voortover?

In de Standaard Astrologie, althans de westerse variant ervan, worden keerpunten in de markt voorspeld met de hoeken van Ptolomaeus en de erbij behorende vooroordelen over goede en slechte hoeken. Goede hoeken zijn dan 60 en 120, slechte 90 en 180 en mogelijk alletwee 0 [ = 360].

Dus: bij een hoek van 60 of 120 graden tussen Venus en Uranus staat de astroloog likkebaardend aan de kant zijn winsten te tellen en bij 90 en 180 klinkt de droeve toon van de verliezer door merg en been. Is dat ook werkelijk zo? Gaat de beurs stijgen bij 60 en 120 graden en dalen bij de rest?

Bekijk de de afbeelding die weergeeft wat het resultaat is bij toepassing op de AEX in vanaf maart 2009 tot april 2011.

Bruikbaar?Dit laat slechts 1 conclusie toe.

Het is duidelijk dat de VE/UR cyclus niet kan worden gebruikt om er een trefzeker handelssysteem mee te bouwen. Dat komt door het volgende:
  1. De cyclus valt met willekeurige punten samen, niet consistent met toppen en bodems van de AEX. Het gaat om slechts enkele cyclische keerpunten, niet alle.
  2. De belangrijkste keerpunten in de AEX vallen niet samen met een punt in de VE/UR cyclus [ zie bij voorbeeld de bodem in maart 2009 ].
  3. De getalwaarden [ 0, 60 etc ] komen niet overeen met de voorspellingen die astrologen eraan geven. Zo is nooit duidelijk of het voorspelde keerpunt een top of een bodem wordt.
  4. Er vindt geen afwisseling plaats tussen toppen en bodems: na een top volgt regelmatig weer een top bij voorbeeld.


 


Veel gratis info en nuchtere inleidingen

geen duizenden euro's voor scholing
 
De kosten om financiele astrologie te leren toepassen zijn exorbitant hoog. Het gaat om duizenden euro's, soms zelfs om tienduizenden. Ik bied hier ook informatie aan die iemand de mogelijkheid biedt zelf astrologische informatie te gebruiken bij het beleggen. Begin met het gratis e-boek onder Leren.